Türkiye’de öğrenim gören Tayvanlı Ping Abdullah Cheng, ikamet ettiği yurtta cemaatle namaz kılma ümidiyle yola çıkarak birlikte namaz kılacağı insanlar bulmak için Wahdapp adlı uygulamayı geliştirdi. Bu genç, Türkiye’de öğrenim gören ve Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri üzerine okuyan 21 yaşında bir Tayvanlı.
Uygulama, yalnız başına namaz kılmak istemeyen Müslümanlar için birlikte namaz kılma uygulaması ana amaçları arasında. Farklı bölgelerde aynı yerde bulunan Müslümanlar için de çalıştıkları veya yaşadıkları yerlerde bir araya gelerek ibadet edebilmelerine de olanak sunuyor. İslami detayları da es geçmeyen genç, uygulama içerisinde kadınların oluşturduğu cemaat davetini yalnızca kadın kullanıcıların görmesi gibi ince detayları da atlamıyor. Ancak erkek kullanıcılar müsade ettiği takdirde davetleri kadın kullanıcılar tarafından da görülebiliyor. Uygulama üzerinde sadece vakit namazları yer almıyor, Cuma ve Cenaze namazlarında da bir araya gelmek mümkün.
Uygulamanın henüz geliştirilme aşamasında olduğunu belirtelim. İlerleyen dönemlerde uygulama içerisinde Zekat Yönetimi, Bağış Sistemi entegre edilirse finansal teknoloji uygulaması olarak sektörde kendine yer edinebilir. Bu uygulamaya bir örnek verecek olursak Dijital Zekat uygulaması olan İmece‘yi verebiliriz.
Henüz Yayınlanmış Bir Yorum Yok