İslami finans profesyonellerinin yüzde 84’ü önümüzdeki beş yıl içinde büyüme öngörüyor.

Önde gelen İslami finans profesyonelleriyle yapılan yeni araştırmalar, fintek ve dijitalleşmedeki gelişmelerin Zekat’ın yıllık finansal değerindeki büyümenin yanı sıra sadaka bağışları ve vakıf bağışları gibi gönüllü bağışlara büyük katkıda bulunacağına inandıklarını gösteriyor.

Araştırma, uzman bilgi birikimine ve finansal fırsatlara erişim sağlayan lider bir platform olan IslamicMarkets.com tarafından, 5-6 Ekim’de Kuala Lumpur’da düzenlenen Küresel İslami Finans Forumu 2022’yi (GIFF2022) desteklemek amacıyla gerçekleştirildi.

‘Dizginleri Ele Alın’ temalı etkinlik, Malezya İslami Bankacılık ve Finansal Kurumlar Birliği (AIBIM) tarafından Malezya Uluslararası İslami Finans Merkezi’ni (MIFC) desteklemek için düzenleniyor ve İslami finansın küresel liderliğini güçlendirmek için gereken çalışmalar hakkında aktif bir söylem üretmeyi amaçlıyor.

Çalışma, İslami finans profesyonellerinin yüzde 84’ünün zekatın yıllık finansal değerinin yanı sıra sadaka bağışları ve vakıf bağışları gibi gönüllü bağışların önümüzdeki beş yıl içinde artacağına inandığını ve yüzde 33’ünün çarpıcı bir artış beklediğini ortaya koydu.

Çalışma, fintek firmalarının büyümesini ve finansal hizmetlerin dijitalleşmesini, zekat, sadaka ve vakıf etrafındaki şeffaflığın artmasından önce gönüllü bağışın genişlemesine katkıda bulunan kilit katkı olarak tanımladı. İlgili hayır projelerinin tanımlanmasını kolaylaştıran teknolojideki ilerlemeler, Müslüman çoğunluklu ülkelerdeki orta sınıfların büyümesinden önce önümüzdeki beş yıl içinde büyümede başka bir faktör olarak vurgulandı. İlgili taraflar arasında daha fazla işbirliği, açık bankacılık ve açık finansın genişlemesinin yanı sıra yatırım veya bağış yapmak için daha fazla fırsat da kilit katkıda bulunanlar olarak görülüyordu.

GIFF2022 Başkanı Arsalaan Ahmed, “Dijitalleşme ve fintek’lerin yükselişi, İslami finansın genişlemesinin merkezinde yer alıyor. Ancak araştırmanın gösterdiği gibi, zekat ve genel olarak gönüllü bağışlara da fayda sağlayabilir. Teknoloji tüm hayatımızı dönüştürüyor ve şeffaflığı artırarak ve gönüllü bağışı kolaylaştırarak önümüzdeki beş yıl içinde İslami finans üzerinde büyük bir etkiye sahip olacak.”

Kaynak: Zawya

Henüz Yayınlanmış Bir Yorum Yok

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.